"ASELSAN'da Teknik Kariyer" Etkinliğimizi Gerçekleştirdik
15 Nisan 2021 | 20:07

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Konferansları kapsamında “ASELSAN’da Teknik Kariyer” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Müdürümüz Prof. Dr. Erdal IRMAK’ın, moderatörlüğünü ise Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Yusuf SÖNMEZ’in yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak ASELSAN Kıdemli İşe Alım Uzmanı Sayın İlksen ÖZÇELİK ve ASELSAN Teknisyenlik İnsan Kaynakları İş Ortağı Sayın Ahmet KIZILCIK yer aldı.

 

Prof. Dr. Erdal Irmak, açılış konuşmasında "ASELSAN, eminim ki özellikle fen ve mühendislik eğitimi ile mesleki eğitim alan herkesin hayalinde yer edinmiştir. Burada tabi ki çalışanlara sunulan imkânların oldukça tatmin edici olması akla gelebilir, ancak başka bir konunun da önemini vurgulamak isterim" dedi. “Bazen bazı değerler uğruna çalışıyor olmak, öğrendiği bilgi birikimini ülkesine milletine en faydalı olacak kurum ve kuruluşlarda değerlendirmek en büyük motivasyon kaynağıdır. Bu açıdan bakıldığında, ASELSAN’ın küreselleşen dünyada yerli ve milli teknoloji hamlesinin amiral gemisi olduğu açıktır. Hepimizin gurur duyduğu ürün ve teknolojileri geliştirmekte ve Türk Milletinin hizmetine sunmaktadır. O nedenledir ki böyle bir kuruluşta çalışıyor olmak, sunulan maddi olanakların ötesinde bir gururdur” diye sözlerine devam eden Prof. Dr. Irmak, etkinliği düzenleyen Öğr. Gör. Dr. Ahmet MAVİ’ye ve moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Yusuf SÖNMEZ’e, katılım ve katkılarından dolayı Sayın İlksen ÖZÇELİK’e ve Sayın Ahmet KIZILCIK’a teşekkür etti.

 

 

İlksen Özçelik, “ASELSAN geleceğin teknolojisini üreten bir kurumdur. Bir milletin güvenini kazanmak, gücünü değerlerinden alması ve birliktelik ruhunu gerektirir. Hep mükemmeli aramak, felsefenin odağına yeniliği koymaktır yolu. Geri bildirimler ile sürekli gelişmek bugüne akıl, geleceğe ilham olmaktır. İşte o zaman Türkiye’nin ASELSAN’ı, dünyanın güven veren teknolojisi olursun” dedi.

ASELSAN’ın ruhunun birliktelik, sözünün güven, hedefinin gelişim ve felsefesinin yenilik olduğunu vurgulayan Özçelik, kuruluşlarının 14 Kasım 1975’te olduğunu, bu güne kadar ilk aviyonik cihaz üretiminden başlayarak; radar sistemleri, baz istasyonlarının ilk yerli anteni geliştirilmesi ve 2020 yılında solunum cihazı (ventilatör) üretimine kadar bir çok teknolojik alanda çözüm ürettiklerini söyledi. ASELSAN’ın demografik yapısından bahseden Özçelik, 8890 çalışanın olduğunu, yaş ortalamasının 33,  ortalama kıdem yılının ise 9 yıl olduğunu belirtti. Teknisyenlik kadrolarında en fazla alım yapılan branşların Elektrik/Elektronik, Makine ve Bilgisayar olduğunu söyledi. Bunun yanında Asil Derneği ile sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunduklarını, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterdiklerini, çalışanlarına yemekhane, servis, spor salonu, kreş gibi hizmetler sunduklarını ifade etti. ASELSAN staj başvurularının 2. Sınıf öğrenciler için her yıl mart ayında alındığını belirterek, ayrıca son sınıfta okuyan öğrencilerin ATİK program kapsamında verilen eğitimler ve görevler ile teknik ve kişisel gelişimlerine destek olunmasının hedeflendiğini söyledi. ASELSAN’ın 2020 yılında birçok ödül aldığını ilk 50 de yer alan ilk ve tek Türk şirketi olarak 48. olduğunu, Peryön İnsan Yönetimi Kongresi Zor Zamanlarda Değer Yaratmak Kategorisinde ürettikleri ventiletörlerle 1. olduklarını, TSE’nin Güvenli İş Yeri olarak ilk ödül alan Savunma Sanayisi şirketi olduğunu söyledi. ASELSAN’da işe alım sürecinin bütün başvuruların www.aselsan.com.tr internet sitesi üzerinden olduğunu ifade etti

 

Ahmet Kızılcık, ASELSAN’da işe alım sürecinden bahsetti. İşe alım sürecinde yeni bir revizyon yaptıklarını, işe alımda genel yetenek, detay algılama ve bilgi testi olmak üzere üç aşamalı bir işe alım süreci başlattıklarını söyledi. En iyi teknikerleri, en iyi teknisyenleri bünyelerine katmak için süreci biraz daha çalışanlarını birebir operasyona dahil edebilmek ve personeli işe başladıkları zaman direk operasyona katmak için bu süreci başlattıklarını ifade etti. ASELSAN’da geçen yıl 533 teknisyen alımı yapıldığını, toplam işe alımın %35’ini teknisyen ve tekniker alımı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl ise 85 teknisyen aldıklarını ve alımların devam ettiğini söyleyen Kızılcık, Aselsan’da 5 sektörde, İvedik Teknopark, Odtü Teknokent olmak üzere toplamda 2643 teknisyen olduğunu ifade etti. Ayrıca, Yüksekokulumuzun “Tekniker” olarak mezun verdiği öğrencilerin ASELSAN’da “Teknisyen” olarak istihdam edildiğini belirtti. ASELSAN’ın kendi içinde Asistan Teknisyen, Teknisyen, Teknisyen 1- 2, Uzman Teknisyen, Uzman Teknisyen 1-2, Kıdemli Uzman Teknisyen ve Baş Teknisyen olmak üzere unvansal olarak yükseliş sağladıklarını ifade etti.

 

Yaklaşık 60 dakika süren ve 150’ye yakın izleyicinin ilgiyle takip ettiği konferans, soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

 

background image