Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

  •  

Kimya Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, modern anlamda sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran “Kimya teknikeri ve kimya teknik elemanı” yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kimya Teknolojisi alanı; sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç gibi alanların tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi; seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri Kimya Teknolojisi ile ilişkilidir.

Kimya Teknolojisi ile laboratuvar ölçeğinde üretilen kimyasalların, ekonomik biçimde tüketime sunulması amaçlanır.  Bu amaç doğrultusunda, gerekli teknolojilerin oluşturulmasını kapsayan Kimya Teknolojisi alanı, ülkelerin kalkınmasında önemli bir role sahiptir. Kimya Teknolojisi alanında teknolojik alt yapı kadar insan unsuru da önemlidir. Bu alanda mühendis, tekniker ve teknisyen pozisyonlarında çalışanlar vardır. Dolayısıyla üniversite mezunu kişiler kadar ara eleman olarak çalışacak kişilere de ihtiyaç duyulur. Kimya Teknolojisi alanında görev yapan laborantlar teknisyenleri, teknikerler, mühendisler ve üretim müdürleri iş birliği içinde çalışır.

Bölümümüz mezunlarının yaklaşık % 70`i staj yaptığı yerlerde işe girmektedir. Meslek Yüksekokulumuzda uygulanan 3+3 sistemi ülkemizde sadece üniversitemizde bulunmaktadır. Kimya Teknolojisi Bölümünde eğitim; iki yılda bir dönem ders, bir dönem iş yeri eğitimi olmak üzere toplam 6 dönemden oluşmaktadır.

 

KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Akademik Kadro

          

  • Öğr. Gör. Şükrü KALAYCI  (Bölüm Başkanı)
  • Öğr. Gör. Dr. Ülkü ÜNAL (Bölüm Başkan Yardımcısı)
  • Prof. Dr. Yasemin Udum
  • Doç.Dr. Bekir Sıtkı ÇEVRİMLİ
  • Dr. Öğretim Üyesi Fatma EROL
  • Öğr. Gör. Dr. Tuğba TABANLIGİL CALAM
  • Öğr. Gör. Murat YILMAZ (13/b-4 Mühendislik Fak.)

 

background image