Mezunlarımızı Törenle Uğurladık
13 July 2021 | 18:02

Meslek Yüksekokulumuz, düzenlediği törenle 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezunlarını uğurladı.

Törene;

Öğretim elemanlarımız,

Öğrencilerimiz ve aileleri

katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Törenin ilk açılış konuşmasını, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Erdal Irmak yaptı. Ara eleman değil aranan eleman yetiştirdiğimizi söyleyen Müdürümüz Prof. Dr. Erdal Irmak, bu yıl yaklaşık 500 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadığımızı belirtti.

“YÖK tarafından her yıl açıklanan üniversite yerleştirme verilerine göre, Türkiye’de bulunan toplam 1000 civarı Meslek Yüksekokulu arasında, Yüksekokulumuzda bulunan 9 programımızdan 5 tanesi birinci, 2 tanesi ikinci ve 2 tanesi ise 3. ve 4. sıralarda yer almaktadır” diyen Müdürümüz Prof. Dr. Erdal Irmak, YÖK tarafından Türkiye’deki yüksekokullar arasından seçilmiş ve özel olarak desteklenen 11 meslek yüksekokulundan biri olduğumuzu da vurguladı. Meslek Yüksekokulumuzun yüzde 100’e yakın istihdam oranına sahip olduğunu belirten Müdürümüz Prof. Dr. Erdal Irmak, konuşmasına şöyle devam etti: “Hatta Kaynak Teknolojisi gibi kimi programlarımızda, Türkiye’de eşi olmayan bir örnek bir uygulama ile istihdam için ön rezervasyonu yapılmış mezunlar yetiştiriyoruz. Henüz iki hafta önce YÖK tarafından hazırlanarak Resmi Gazetede yayınlanan ve ülkemizdeki tüm üniversitelere gönderilen Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğinin, Yüksekokulumuzda 3 yıldır uyguladığımız model ile benzer olması bizim için bir gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Erdal Irmak’ın konuşmasının ardından OSTİM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sıtkı Öztuna’nın konuşmasına geçildi. Öztuna konuşmasında, Meslek Yüksekokulunun istihdamdaki yüzde 100 başarısına vurgu yaptı. “Eskiden firmalar öğrenci seçerdi. Şimdi öğrenciler firma seçiyor” diyen Sıtkı Öztuna, bu durumdan gurur duyduğunu söyledi. Sıtkı Öztuna, öğrencilerin Gazi’nin adını taşıyan bir üniversiteden mezun olduğunun altını da çizdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, bu yıl Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Bu çınarın bir üyesi olmak bizler için onurdur” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun, kaliteli eğitim öğretim sunmak ve öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak konusuna büyük önem verdiğini dile getiren Prof. Dr. Fazlı Polat, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun akademik başarıyı ön planda tutan ve kendi alanında önde gelen okullardan birisi olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat mezunlara nasihatlerde de bulundu. Mezunlardan, mesleklerinin değerli olduğunu unutmamalarını isteyen Prof. Dr. Polat, “Görev yaparken örnek olacağınıza, güzel işler yapacağınıza olan inancımız tamdır. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri ve belgeleri verildi.

Tören, mezunların kep atma sevinci sonrası Yüksekokulumuz bahçesinde verilen açık hava kokteyli ve müzikli eğlence ile sona erdi.

Mezuniyet Törenimizin Video Kaydı aşağıda bağlantı adresi verilen "Etkinliklerimiz" sayfamızdan izlenilebilir:

Other News