OSB Başkanları ile Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı
15 Nisan 2021 | 23:36

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gençlerimizin üniversiteyi bitirdikten sonra değil, üniversiteyi bitirmeden staj döneminden başlamak üzere istihdamının sağlanması” şeklindeki talimatları üzerine, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Soner ERKEK ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Memiş KÜTÜKCÜ’nün başkanlıklarında çevrimiçi bir istişare toplantısı düzenlendi. Türkiye genelindeki 30’a yakın OSB Başkanının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sayın Dr. Recep ALTIN’ın da yer aldığı toplantıya, yükseköğretim sistemindeki staj ve işyeri eğitimi uygulamalarını anlatmak üzere Müdürümüz Prof. Dr. Erdal IRMAK davet edildi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, staj ve işyeri eğitimi ile ilgili tüm sorunlar detaylıca ele alınarak geliştirilecek politika ve uygulamaların neler olabileceği masaya yatırıldı. Uzun dönem işyeri eğitimi uygulaması modellerinin (3+1 veya 7+1 şeklinde bir dönem), kısa dönem stajlara (ara dönemlerde veya tatillerde yapılan 20-60 günlük) nazaran çok daha etkili ve sektörün ihtiyaçlarına daha uygun olduğunun vurgulandığı toplantıda özellikle OSB Başkanlığı-Üniversite-İŞKUR çerçevesinde geliştirilecek ortak çözümlerin etkili olabileceği değerlendirildi. Staj/İşyeri Eğitimi yapan öğrencilerin sigorta ve ücret sorunlarının çözüme kavuşturulmasının önemi vurgulandı. Görüşülen konuların somut eylem adımlarına dönüşmesi için en kısa zamanda ilgili paydaşlarla alt çalışma grupları kurulması kararlaştırıldı.