Üniversitemiz, Ankara Valiliği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü ve Herkes İçin Spor Fedarasyonu’nun iş birliği ile gerçekleştirilen konferansta Ankara il Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitmenleri Mehmet Mert Tümtürk ve Alper Demir konuşmacı olarak yer aldı.
Yüksekokulumuz Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirilen konferansa, Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) yetkilileri, Müdürümüz Doç. Dr. Volkan Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
DAKİK yetkilileri, konuşmalarında; Doğal afetler (ani sel, deprem ve benzeri afetler) karşısında yapmamız gerekenlerin önemini vurgulayarak doğa bir süre sonra sizi teslim alıyor; bu nedenle bizlerin birey olarak hangi afette neler yapması konusunda bilinçli olmamız gerektiğinin altını çizdiler. Ayrıca afetlerde gönüllü olunacaksa bunun profesyonelce yapılması gerektiğini, bunun için de çevremizdeki eğitim ve sunumlara kendimiz, ailemiz ve ülkemiz için katılıp bilgilenmemizin önemine değinerek sözlerini noktaladılar.
Daha sonra Müdürümüz Doç Dr. Volkan Yılmaz program ile ilgili bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Volkan Yılmaz, hayatımızın her alanında bir afetle karşılaşabileceğimizi, bunun için de çeşitli bilgilendirmeler yapmak üzere konferanslar verilmesi gerektiğini söyledi. Bilimsel yöntemler ve metotlarla koruyucu, önleyici faaliyetlerin düzenlenmesinin önemine değinen Doç. Dr. Volkan Yılmaz, risk haritalarında risk değerlendirmelerinin titizlikle yapılması gerektiğinden bahsederek böyle bir konferansın yapılmasında emeği geçenlere ve katılımcılara da teşekkür etti.
Mehmet Mert Tümtürk ise konuşmasında; deprem, orman yangınları, sel ve heyelan gibi doğal afetlerin yaşanılan yere göre değiştiğini söyledi. Tümtürk bu nedenle söz konusu tehlikeleri bilerek tedbirler almamız ve onlara karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade etti. Daha sonra ise deprem ve sel afetlerine maruz kaldığımız zaman yaşamsal olarak nelere dikkat edilmeli, nasıl önlemler alınmalı konularında detaylı bilgiler verdi.
Alper Demir konuşmasında, genellikle yangın felaketine neden olan konularla, bu felakete uğradığımız anda yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi. Afetler sırasında gönüllülük projesinden bahseden Demir, e-devletten ve AFAD sitesinden gönüllülük için başvuru yapılabileceğini söyledi. Demir, devletin yangın nedeninin kundaklama olup olmadığını da araştırdığını, eğer ihmal veya tedbirsizlik varsa buna neden olanlara zararı tazmin ettirileceğini de sözlerine ekledi.
Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi. Konferans sonunda Müdürümüz Doç. Dr. Volkan Yılmaz, Sayın Mehmet Mert Tümtürk ve Sayın Alper Demir’e değerli katkılarından dolayı teşekkür etti ve Ostim Yerleşkesinde kendileri adına dikilmiş ağaç sertifikasını takdim etti.
“Öğrenciler/Stajyerler İçin Temel İş Hukuku” Semineri Gerçekleştirildi
İŞKUR İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Endüstriyel Kalıpçılık ve Makine Programı Harmaner Makine’ye Teknik Gezi Gerçekleştirdi
Üniversite-Sanayi İş Birliği İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.