“Dijital Dönüşüm ve İş Gücü Paneli” Gerçekleştirildi
9 Ekim 2024 | 16:54

Gazi Üniversitesi, OSİAD Akademi, Anadolu OSB ve İŞİM Kümelenmesi iş birliğiyle düzenlenen "Dijital Dönüşüm ve İş Gücü" konulu panel, 9 Ekim 2024 tarihinde OSTİM OSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele, ODTÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Erkan Erdil ile Prof. Dr. İbrahim Semih Akçomak ve Serdar Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek konuşmacı olarak katıldı. Girişimcilik dersi Öğr. Gör. Yasemen Çalışkan eşliğinde Yüksekokulumuz öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği panelde, sanayiciler, gençler ve akademisyenler bir araya gelerek dijitalleşmenin iş dünyasına etkilerini ve iş modellerindeki dönüşümleri ele aldılar. Panel, katılımcılara dijital dönüşüm süreçlerinin iş hayatına entegrasyonu hakkında bilgi alışverişinde bulunma imkanı sundu.

Panel, OSİAD ve İÇASİFED Başkanı Süleyman Ekinci, İŞİM Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşe Saraçoğlu ile OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Panelde, dijital dönüşümün altı ana boyutunun iş yapma biçimlerini köklü bir şekilde değiştirdiği vurgulandı. Bu boyutlar arasında strateji, iş modelleri, teknoloji, finans, risk yönetimi ve çalışan yetkinlikleri öne çıktı. Özellikle iş modellerinin artık arz odaklı olmaktan çıkıp talep odaklı, kişiselleştirilmiş ürünlere doğru evrildiği belirtildi.

Sanayi-üniversite iş birliğinin yanı sıra, finans sektörünün de dijital dönüşüme entegre olması gerektiği ifade edildi. Dijital dönüşümün yalnızca bir teknoloji devrimi olmadığını, iş modelleri ve süreçlerinde de büyük değişimlere yol açtığını belirterek, bu sürecin sanayi devrimleriyle kıyaslanabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca, çalışanların yeni teknolojilere uyum sağlayabilmesi için aktif iş gücü politikalarının hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Panelde, Türkiye'nin bu dönüşüme ayak uydurabilmesi için güçlü finansal destekler ve kapsamlı eğitim programlarının gerekliliği de vurgulandı.