Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreninde Dereceyle Yerleşen Öğrencimiz Ödül Aldı
11 Ekim 2024 | 10:50

Üniversitemiz 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un teşrifleriyle gerçekleştirildi. Üniversitemiz Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen törene; TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Gazi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının müzik dinletisi gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Gazi Üniversitesi'nin Cumhuriyet'in ilk üniversitelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, eğitimin ve araştırmanın öncüsü olma misyonlarını sürdürdüklerini belirtti.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'nin Türkiye'nin bilimsel kalkınmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, üniversitelerin, toplumsal sorunlara çözüm üretme noktasında büyük sorumluluk taşıdığını belirtti.

Tören, fakültelerine ilk sırada yerleşen öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Meslek Yüksekokulumuz Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı öğrencisi Kadir Kaya, Yüksekokulumuza en yüksek dereceyle yerleşen öğrenci olarak ödülünü TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’tan aldı.

Öğrencimizi tebrik ediyor, Meslek Yüksekokulumuza hoş geldin diyoruz.